TOP 10 VRAGEN  

BRONZEN BEELDJE LATEN MAKEN

 

 

1. Wat kost een bronzen beeldje?   

Per beeldje is dat verschillend, afhankelijk van grootte en moeilijkheid. Vanaf 400 euro kan ik een eenvoudig klein bronzen beeldje maken. 

 

2. Als ik een opdracht geef, wanneer is het bronzen beeld dan klaar?   

Het is een kwestie van op tijd beginnen. Globaal genomen vanaf 3 maanden. Moet het eerder klaar zijn, dan zijn tussenoplossingen vaak mogelijk.

 

 3. Kan ik de bronzen beelden kopen die op de website  staan?

Helaas, de meeste beelden zijn in opdracht gemaakt in overleg met de opdrachtgever zoals: compositie, houding, grootte, kleur, keuze van de sokkel, ingeslagen datum etc. Van deze beelden bestaat slechts één exemplaar, het zijn unlca's.       

 

4. Neemt u alle opdrachten aan?   

We moeten samenwerken dus moet de liefde van beide kanten komen. Ik ben selectief: een open prettige omgang is belangrijk anders werk ik niet met plezier en daar is het leven te kort voor. 

 

5. Mijn lief is overleden. Kunt u van een mooie foto een bronzen beeldje maken?   

Meestal kan dit. Voor meer informatie, bel mij gerust: 010 - 476 43 85  of stuur een mail : info@ellyhendrix.nl graag met uw telefoonnummer (reden zie punt 10)

 

6.Wat is een "gebronsd" of "verbronsd" beeldje? Is dat  hetzelfde als een bronzen beeld?     

Gebronsd zegt niets over het materiaal, alleen iets over de aangebrachte kleur. Bronzen beelden zijn van brons gemaakt. Dit is een legering van koper, tin en soms wat andere kleine toevoegingen.

Dit verschil in materiaal kun je voelen: bij beelden is een eenvoudige proef mogelijk........even je hand op het beeld leggen. Voelt het koud aan dan is het brons. Warm ........helaas, alleen bronskleurig en van binnen een ander materiaal.

Brons is ook een zwaar materiaal, een lichtgewicht exemplaar valt figuurlijk door de mand.

 

7. Wat betekent een bronzen beeld is "cire perdue" gegoten?         

In het Frans is "cire" = boetseerwas,  "perdue" = verliezen.  In gewoon Nederlands: "de verloren wasmethode". Het is een eeuwenoude gietmethode van bronzen beelden.

Kort door de bocht: je maakt een beeld van boetseerwas ( een soort boter) doe er een verpakking omheen van gips, vuurvaste steen en water. Smelt de boetseerwas eruit en vul de lege steenvorm met vloeibaar brons en werk tenslotte het geheel netjes af. Meer weten over dit gietproces:      www.ellyhendrix.nl/nieuw/

 

8. Maakt u ook grote beelden?       

Jazeker, het grootste bronzen beeld heeft een hoogte van 2.20 meter.

 

9. Ik ben opzoek naar vier dezelfde bronzen beeldjes. Kan dat?        

Ja, dat is mogelijk. In principe kun je, met een tussenstap zoveel bronzen afgietsels produceren als je wilt. Maak je in opdracht een enkel "uniek" exemplaar dan is het niet netjes om meer afgietsels te maken. Dan schend je de overeenkomst met de opdrachtgever. Ik werk met de directe methode dat wil zeggen dat ik voor het gieten geen siliconen mal maak maar direct op het model een steenlaag opbreng.

 

10. Mijn wens!        

Nog iets te vragen........ via mijn e-mail?

Voorkeur bij een langer antwoord om uw telefoonnummer in de mail zetten eventueel met het gewenste dag of dagdeel voor contact of.....,,, mij gewoon bellen: 010 476 43 85

De reden: ik denk dat we in een gesprekje sneller en duidelijker wensen en mogelijkheden kunnen afstemmen.

                                       

 mijn e-mail: info@ellyhendrix.nl